".................................,

Bundan tam 18 yıl önce Pamukkale Üniversitesi'nin kurulması ile 9 Eylül'ün içinde sanal bir varlık olan Denizli Tıp Fakültesi, bir anda hayat kazandı. 1994 ikinci yarısında toplanmaya başlayan kadro, 1995 yılının Ocak ayında 30 kadar genç yardımcı doçent, 1-2 kıdemli hoca 10 a yakın asistanla hemen kampüsün karşısında şu anda da görülen Güneş binasında bir maceraya atıldık. 16 yıl boyunca aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla, çalıştık, çalıştık, hiçbir şart ve koşula aldırmadan çalıştık. Bu çalışmanın sonucunda 2010 yıl sonu itibariyle uluslar arası standartlarda bir tıp Fakültesine dönüşmeye başladık. Yıllar boyu çekilen çilenin, altyapı eksikliklerini insan gücü ile kapatmanın sonuna gelindi. Önümüzdeki yeni dönemde hem eğitim altyapısında hem hizmet altyapısında 5-6 basamak birden yükselmiş olacağız. Yaz döneminde Tıp eğitimimizin akredite olması ile Türkiye'nin bu alanda öncü fakültelerinden biri olarak yerimizi alacağız. Hemen arkasından Ekim ayında taşınacağımız yeni eğitim binamız ile ülkemizin en modern fakültelerinden biri olacağız. Bundan sonra en önemli çabamız uluslararası ilişkilerimizi ve Erasmus programlarımızı istenen seviyeye
çıkartmak üzerine olacaktır. Önümüzdeki 5 yıl içinde Erasmus programlarımız ve ikili işbirliği antlaşmalarımızın yeterli hale gelmesi ile öğrenci ve asistanlarımızın %10'nunu en az 6 ay süreyle yurtdışına göndermeyi planlıyoruz. Yine aynı programlarla her yıl öğretim üyelerimizin %20'sini bir hafta süreyle yabancı bir kliniğe gönderip orada ders vermesini, her anabilim dalına bir konuk öğretim üyesinin gelip bir hafta ders vermesini hedefliyoruz.
Yıllardır hem bizde hem hastalarımızda büyük sıkıntı yaratan altyapı sorunu ise bu yılın sonunda yeni hastanemize taşınmaya başlamamızla büyük oranda giderilecektir. Bu taşınmayla başlayacak 2 yıllık zorlu sürecin sonunda, yeni ameliyathane ve yoğun bakımların açılması, yeni cihazların alınması, eski binaların tadil edilmesi ve akreditasyon sürecinin tamamlaması ile ülkemizin en modern hastanelerinden biri Tıp Fakültesi'nin hizmetinde olacaktır. İddiamız Türkiye'nin batısındaki sayılı sağlık merkezlerinden biri olmaktır.
Değerli Öğretim Üyelerimiz,
Hep birlikte zorluklara katlanarak fakültemizi bu seviyeye getirdik. Çok uzun zaman kötü koşulların yarattığı eksiklikleri bireysel fedakarlıklarla tamamladık. Bir sürü, güzel ve acılı anlar yaşadık. Dostluklarımız, kavgalarımız, hüzünlerimiz, sevinçlerimiz oldu. Bütün bu kazanımlar, hedefler sizlerin emeği üzerinde yükseliyor. Hepinize Pamukkale Üniversitesi Tıp fakültesinin gelişimine yaptığınız katkıdan, gençlerimizi eğitmek için gösterdiğiniz özverili çabadan dolayı, yöneticiniz, meslektaşınız ve dostunuz olarak, teşekkür ediyorum.
Değerli Veliler,
Bugün uzun yıllar gösterdiğiniz sabrın, harcadığınız emeğin meyvesini alıyorsunuz. Evladınızın, ailenize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olacağından hiçbir şüphem yok. Hepinizi kutluyorum.
Sevgili Gençler,
Bugün sizlere değer veren hocalar tarafından yetiştirilerek, iyi bir Tıp Fakültesi'nden mezun oldunuz. Yeni mezunken olumsuz anılar daha kolay hatırlanırken, ilerleyen yıllarda olumlu anılar ve sizlere bir şeyler kazandıran deneyimler daha öne çıkacaktır. Mesleğimizin zorlukları ile karşılaştıkça, sağlık sistemimizin dalgaları arasında mücadele ettikçe, neden böyle dediğimi daha iyi anlayacak, geriye dönüp baktığınızda her zaman güvenip gurur duyacağınız bir Fakülte kimliğine sahip olacaksınız.
Biraz sonra tam 2500 yıldır bütün hekimlerin tekrarladığı Hipokrat andını edip, aramıza katılacaksınız. Sizden 21 yıl önce bu andı etmiş bir meslektaşınız ve hocanız olarak sizlere, tekrarlayacağınız her kelimenin, söyleyeceğiniz her cümlenin çok değerli olduğunu ve meslek yaşamınızda zor anlarda kılavuzunuz olacağını söylemek istiyorum. Andınıza sahip çıktığınız sürece, her tür olumsuzluğa karşı direnebilecek, meslektaşlarınızla bir aile olabilecek ve çok çok uzakta bir gün geçmişinizden huzur duyabileceksiniz.
Meslek hayatınız boyunca ne zaman ihtiyacınız olursa biz hocalarınız, meslektaşlarınız, ailenizden biri olarak sizlerin yanında olacağız.
Hepinizin yolu açık olsun.

 .........................................."             

Konuşmanın tamamı pdf